Shagya-araben


    Svenska Shagya-arabföreningen

Sweden international horse show 2014

Brinner du för Svenska Shagya-araben och vill jobba på Sweden international horse show?

Då kanske det är dig vi söker till vår monter under Sweden international horse show på Friends arena 27-30 nov? Vi behöver några medlemmar som kan hjälpa oss bemanna den stora hästmässan med Sveriges alla hästraser. Du kommer få svara på frågor om Shagya-araben och jobba 4-5 tim i montern som tack för hjälpen blir du ackrediterad till hela dagen och kan få ta del av showen. Vi jobbar två och två, och styrelsen kommer förse personalen med inläsningsmaterial.

Mässans öppettider är:
Tors 16.00 -21.00
Fre 10.00 -21.30
Lör 8.30 - 21.00
Sön 8.30 -20.30

Är du medlem av Svenska Shagya-arab föreningen (eller vill bli) skriv några rader till sofia@snowballs.se och berätta varför just du vill jobba i montern. OBS! Föreningen står inte för omkostnader som resa, boende och mat utan beskostas av dens om åker. Styrelsen väljer sedan ut lämpliga kandidater.

Läs mer om mässan och showen på www.swedenhorseshow.se

 

Hur ska Shagya-araben synas på Stockholm Horse Show 2014?

Inför Stockholm Horse show 2014 har alla rasföreningar blivit inbjuda för att komma med idéer på hur vi kan visa upp våra raser under eventet. Nästa år kommer showen vara i Friends Arena och det är ett utmärkt tillfälle att visa upp vår ras. Ett förslag är en rasparad där alla raser visas upp inne i arenan. Har du andra idéer på vad vi kan göra för att synliggöra Shagya-araben?

Förutom event inne på stora arenan, kommer det att finnas ett särskilt område i utkanten av arenan, där alla rasföreningar kommer att få tillgång till var sin monterplats inklusive en box. Här kommer det också att finnas en mindre ridbana, där vi kan visa upp våra hästar på olika sätt.

Vi behöver alltså idéer kring hur vi på bästa sätt ska utnyttja denna fantastiska möjlighet att göra reklam för Shagya-araben! Vad ska vi använda för montermaterial, vad kan vi visa på den lilla ridbanan i det separata området, och finns det något spektakulärt som vi kan visa inne på den stora arenan? Arrangören säger att ju bättre och ju mer publikvänligt showinslag vi kan presentera desto mer tid och desto större arena kommer dom att erbjuda.

När det gäller kostnadssidan, så kommer föreningarna att själva få stå för bemanning av montrar, transport av hästar, resekostnader och uppehälle för rasrepresentanter, men arrangemanget i övrigt ska (enligt vad vi fått besked om hittills) inte kosta föreningarna några större pengar, kanske någon liten summa för monter/box hyra men inte mer.

Tanken är att man under första kvartalet 2014 ska ha klart planeringen för detta, så nu gäller det att komma med många goda idéer, för att vi inte ska gå miste om detta fantastiska tillfälle! Har du några förslag? Kontakta Sofia Berglund på sofia@snowballs.se. Alla idéer är välkomna!