Shagya-araben


    Svenska Shagya-arabföreningen

Sweden international horse show

Sweden international horse show 2015

 

Sweden international horse show 2014

Den 27-30 november var det Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm. Nytt för i år var ett område med alla hästraser som finns representerade med en rasförening i Sverige. Varje ras hade en box med en häst i, och en liten monter där man kunde sätta upp information om rasen etc. Ett stort tack till SIHS och SH (och ett särskilt tack till Petra Alm som gjort ett superjobb!), och även till vår egen Sofia Berglund som lagt massor med arbete på detta!

SShF hade med två hästar som representerade Shagya-araben, Snowball S och Caol Ila. ’Bollen’ som är hingst, fick stå i ett annat stall, så ’Collan’ fick vara ’monter’-häst.

Collan tog sitt jobb på största allvar, hon gjorde verkligen allt för att charma besökarna. Hon stack glatt ut huvudet utanför monterboxen och lät sig villigt både klappas och beundras. Även om hon mot slutet av eventet såg lite trött ut – en och annan gäsp blev det allt, både från henne och boxgrannarna :).

Och ’Bollen’ var vår stjärna inne på stora arenan! Om ni har sett familjeföreställningen på tv, så är det Bollen och Sofia som kommer först i Klostershowens rasparad. Sofia är utklädd till medeltida dam, med slöja och allt! Snacka om miljöträning, det är inte alla hästar som klarar av att gå in på en stor arena med många hästar i olika utstyrslar, musik och fullsatta läktare! Hädanefter kommer nog Bollen att tycka att tävlingarna som han och Sofia deltar i är lite i mesigaste laget :)

Båda hästarna bjöd också på dressyruppvisningar i lilla paddocken under alla dagar.

Det var otroligt mycket folk som kom förbi vår monter och klappade på Collan. Och faktiskt så var det en och annan som kände till Shagya-araben, men dom allra flesta undrade vad en ’Shagaja-arab’ var för något. Vi förklarade tålmodigt att det skulle uttalas ’shag’ja och inte shagaja, berättade om rasen och delade ut broschyrer. Vi hade ordnat ett Shagya-quiz också, med en riktigt bra pannlampa som vinst, för att förmå folk att läsa på ordentligt om Shagya-araben. Vinnaren blev Miranda, läs hennes hälsning här nedan.

Vi träffade också på ett antal Shagya-ägare som vi inte visste om – vi är kanske fler än vi tror – och kanske blir vi nu ännu fler efter detta event!

Arenan förbereds infrö den stora showen.

Collan tittar ut ur sin monterbox - nyfiken att hälsa på alla besökare.

Paddockprogrammet

Snart in på showen

Renen Rudolf

Morgonträning i lilla paddocken

Gemensam träning

Snart paddockprogram

Paddockprgram

Rasparad på stora arenan

Tack!

Så här kul tyckte Bollen det var på Friends.. ;)

Hemma igen :)